Δωρεάν Ανώνυμη Εξέταση HIV στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

140

26/11/2013

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV, η Κινητή Μονάδα PRAKSIS θα βρεθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου από τις 6 μ.μ. – 10 μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου, παρέχοντας τη δυνατότητα Δωρεάν και Ανώνυμης εξέτασης στους κατοίκους του Δήμου μας.

Η πιλοτική δράση, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, πραγματοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 22 έως τις 29 Νοεμβρίου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών γύρω από τη μάστιγα της εποχής, που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Το μήνυμα της εβδομάδας είναι «Μίλα για τον HIV. Κάνε το τεστ» για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μιλήσουν ανοιχτά για το ΗIV/AIDS και να ενισχύσει το διάλογο μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, των οργανώσεων υγείας, των επαγγελματιών υγείας και των φορέων χάραξης πολιτικής. Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα

το πρόγραμμα συνδιοργανώνει η PRAKSIS το Ath Checkpoint και το Κέντρο Ζωής. Η εβδομάδα αυτή θα οδηγήσει στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του HIV/AIDS, 1η Δεκεμβρίου.

Πηγή: ThessalonikiPress.gr