Γυναίκες εναντίων ανδρών

111

6/11/2013

 • Γυναίκες εναντίων ανδρών Έρευνα αποδεικνύει πώς οι γυναίκες φαίνεται να είναι αποτελεσματικότερες στην εκτέλεση πολλών εργασιών ταυτόχρονα σε σύγκριση με το αντίθετο φύλλο που δρουν με πιο αργό τρόπο τις περισσότερες φορές. Πλέον είναι και επίσημο αφού μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το «BMC Psychology» το γυναικείο φύλλο αποδεικνύεται πως έχει περισσότερη οργάνωση σε αυτό που κάνει σε πλήρη αντίθεση με τους άνδρες.

  Το αποτέλεσμα έγινε αντιληπτό ζητώντας αρχικά από 120 άντρες και 120 γυναίκες να συμπληρώσουν ένα τεστ σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που απαιτούσε μαθηματικές πράξεις και αναγνώριση σχημάτων. Εδώ αρχικά και τα δύο φύλλα φάνηκαν ισοδύναμα όμως όταν αναμείχθηκαν τα σχήματα η διαφορά ήταν αισθητή.

  Αρχικά τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες είχαν χρονοκαθυστερήσεις και λάθη όμως οι άντρες χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να αντιδράσουν, με ποσοστό 77% ενώ οι γυναίκες 68%.

  Έπειτα οι ερευνητές ασχολήθηκαν με μία άλλη ομάδα γυναικών και ανδρών προσαρμόζοντας αυτή την φορά το πείραμα στην καθημερινότητα καλώντας τους, να συμπληρώσουν μέσα σε οκτώ λεπτά μία σειρά εργασιών: να εντοπίσουν σε χάρη ορισμένα εστιατόρια, να λύσουν απλά μαθηματικά προβλήματα, να απαντήσουν σε τηλεφωνήματα και να αποφασίσουν πως θα ψάξουν για να εντοπίσουν ένα χαμένο κλειδί σε ένα λιβάδι. Φυσικά η ολοκλήρωση όλων αυτών των ζητουμένων σε οκτώ λεπτά στάθηκε αδύνατη και έτσι τα δύο φύλλα έπρεπε να οργανώσουν τον χρόνο τους. Οι επιδόσεις των γυναικών λοιπόν και πάλι ήταν καλύτερες, και πιο συγκεκριμένα για το ζητούμενο με το κλειδί.

  Οι γυναίκες εκεί διέθεσαν χρόνο για να σκεφτούν σωστά και βάση τακτικής, ενώ οι άντρες ξεκίνησαν κατευθείαν με αποτέλεσμα από τον παρορμητισμό να χάσουν το ζητούμενο.

  Επομένως καταλαβαίνουμε πως το γυναικείο ή όπως ονομάζεται «ασθενές» φύλο σε συνθήκες πίεσης μπορεί να ανταπεξέλθει γρήγορα και αποτελεσματικά σε σύγκριση με το «ισχυρό» φύλλο.

  Επιμέλεια: Εύη Γεράκη