«Απάτη ο έρανος για ΑμεΑ και πτωχούς…» καταγγέλλει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών

131

25/11/2013

Με αφορμή διάφορα περιστατικά, που κάποιοι επιτήδειοι εμφανίζονται να διεξάγουν έρανο για ενίσχυση ΑμεΑ και πτωχών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, προσπαθώντας να εξαπατήσουν ανυποψίαστους κι ευαισθητοποιημένους συμπολίτες , η δημοτική αρχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

«Το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί περιστατικά με πρωταγωνιστές κάποιους επιτήδειους, που -εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες οικονομικής κρίσης- επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους, καλοπροαίρετους και ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας με στόχο να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά για την ενίσχυση ΑμεΑ και πτωχών συνανθρώπων μας του δήμου Νεάπολης-Συκεών. »Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι επισκέφτηκαν διαμερίσματα και κατοικίες στη Δ.Ε. Πεύκων αλλά και στο Φίλυρο, ζητώντας από τους ενοίκους να συμβάλουν στην οικονομική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία και στη στήριξη πτωχών δημοτών, στο πλαίσιο εράνου που διεξάγουν -όπως υποστηρίζουν- εν ονόματι του δήμου Νεάπολης-Συκεών. »Με απόλυτη κατηγορηματικότητα διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι πρόκειται για αδίστακτα κυκλώματα που ουδεμία σχέση έχουν με το δήμο Νεάπολης-Συκεών, και κάθε τέτοια απόπειρα, που αποβλέπει στην εξαπάτηση των πολιτών χάριν του πλουτισμού των επιτήδειων, είναι παράνομη και καταχρηστική. Καλούμε, δε, τους συμπολίτες μας όχι μόνο να μην ανταποκρίνονται στα κελεύσματά τους, αλλά να καταγγέλλουν το γεγονός άμεσα στις υπηρεσίες του δήμου και στις αστυνομικές αρχές. »

Όπως είναι γνωστό, η διεξαγωγή εράνου -ή οποιασδήποτε άλλης μορφής παρόμοια πρωτοβουλία- είναι εκτός κάθε λογικής, πολιτικής και πρακτικής του δήμου μας. Πολύ περισσότερο, δε, όταν αυτό έχει να κάνει με τον πόνο κάθε συνανθρώπου μας που ανήκει σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

»Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, που έχει καταξιωθεί ως ο δήμος της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, μέσα από ένα ευρύτατο δίκτυο δομών, προγραμμάτων και δράσεων, βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, παρέχοντας σε αυτές κρίσιμες κι ευαίσθητες υπηρεσίες. Απευθυνόμενος κανείς στις κοινωνικές υπηρεσίες και τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς, μπορεί να αναζητήσει στήριξη και υπηρεσίες που μπορούν να συμβάλλουν στην ανακούφισή του και την αντιμετώπιση του προβλήματός του, με σεβασμό πάντα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. »

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, την προτροπή στους συμπολίτες μας, όταν βρεθούν αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά, να αρνηθούν οποιαδήποτε ενίσχυση του παράνομου δήθεν εράνου και να καταγγείλουν το γεγονός αρμοδίως. Διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι οι δημοτικές υπηρεσίες μας παρακολουθούν το θέμα και θα πράξουν τα δέοντα».

Πηγή: ThessalonikiPress.gr