4 πράγματα που νιώθεις πριν την καρδιακή προσβολή

116

16/10/2013

Μερικά εμφράγματα είναι ξαφνικά και έντονα , σε βαθμό που κανείς δεν αμφιβάλλει για το τι συμβαίνει . Αλλά οι περισσότερες καρδιακές προσβολές αρχίζουν σιγά-σιγά  με ήπιο πόνο ή δυσφορία . Συχνά οι άνθρωποι που πλήττονται δεν είναι σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουν, τι είναι σωστό και  λάθος και περιμένουν πολύ καιρό πριν ζητήσουν βοήθεια .

Εδώ είναι τα σημάδια που μπορεί να δείχνουν πως πρόκειται για καρδιακή προσβολή:

1.Δυσφορία στο στήθος . Οι περισσότερες καρδιακές προσβολές περιλαμβάνουν δυσφορία στο κέντρο του στήθους που διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά , ή φεύγει και έρχεται. Ο ασθενής  μπορεί να αισθάνεται  μια αυνήθιστη πίεση ή πόνο .

2.Δυσφορία σε άλλες περιοχές του άνω μέρους του σώματος . Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο ή δυσφορία στο ένα ή τα δύο χέρια , την πλάτη , το λαιμό , το σαγόνι ή το στομάχι .

3.Δυσκολία στην αναπνοή με ή χωρίς δυσφορία στο στήθος .

4.Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κρύο ιδρώτα , ναυτία ή ζαλάδα .

Όπως συμβαίνει και με τους άνδρες ,  το πιο κοινό σύμπτωμα προσβολής των γυναικών της είναι ο πόνος στο στήθος ή η δυσφορία . Αλλά για τις γυναίκες είναι πιο πιθανό να υποστούν μερικά από άλλα κοινά συμπτώματα , ιδιαίτερα δυσκολία στην αναπνοή , ναυτία / έμετος , και πόνο στην πλάτη ή στο σαγόνι .

Ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι ότι είναι μια καρδιακή προσβολή ,  ενημερώστε το γιατρό σας για τα συμπτώματά σας .  Η γρήγορη δράση μπορεί να σώσει ζωές – ίσως και τη δική σας . Μην περιμένετε περισσότερο από πέντε λεπτά για να καλέσετε ένα ασθενοφόρο ή κάποιο αριθμό έκτακτης ανάγκης

Η κλήση στο 199 είναι σχεδόν πάντα ο πιο γρήγορος τρόπος για τη σωτηρία του ασθενή. Στις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, το προσωπικό μπορεί να αρχίσει τη θεραπεία κατά την άφιξη του ασθενούς – έως και μία ώρα νωρίτερα από ό, τι αν κάποιος πάει στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητο.

Το  προσωπικό είναι επίσης εκπαιδευμένο για να αναβιώσει κάποιον του οποίου η καρδιά έχει σταματήσει .

Οι ασθενείς με πόνο στο στήθος που φθάνουν με ασθενοφόρο λαμβάνουν συνήθως ταχύτερη θεραπεία στο νοσοκομείο. Είναι καλύτερο λοιπόν να καλέσεται ασθενοφόρο για την ταχεία μεταφορά στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης .

ΠΗΓΗ:real.gr