Ώρα για ράγκμπι…

174

24/10/2013

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 18:30 η Πλατεία Αριστοτέλους μετατρέπεται σε γήπεδο ράγκμπι με αφορμή την παρουσίαση του αθλήματος στο κοινό της πόλης.

 ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπι που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2014 παρουσιάζει στους Θεσσαλονικείς αγώνες ράγκμπι 7s όπου θα συμμετάσχουν η Εθνική Ομάδα Ράγκμπι ανδρών, η Εθνική γυναικών και σύλλογοι από ολόκληρη την Ελλάδα.

Από τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής ωστόσο με σκοπό να γίνει ευρέως γνωστό το άθλημα σε μικρούς και μεγάλους θα βρίσκονται στην Αριστοτέλους αθλητές του ράγκμπι προκειμένου να διδάξουν τα μυστικά του αθλήματος.

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η πόλη μας ‘‘φορά’’ αθλητική στολή στην κεντρική της πλατεία, δίνοντας έστω για λίγο μια άλλη διάσταση στον αστικό δημόσιο χώρο. Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που αποτελεί ευγενική χορηγία του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, είναι να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το άθλημα του ράγκμπι, ενόψει και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2014 στην πόλη μας. Καλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν και παρακολουθήσουν αυτό το πραγματικά πολύ δυναμικό άθλημα που σε άλλες χώρες, όπως η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, είναι εξαιρετικά δημοφιλές».

Έτσι αύριο η Πλατεία Αριστοτέλους μετατρέπεται σε γήπεδο ράγκμπι και μας περιμένει όλους εκεί.

Επιμέλεια: Εύη Γεράκη