Τα καρό του χειμώνα

159

25/10/2013

Δύο από τα πιο eye-catching και διαχρονικά fashion prints, το ταρτάν και το καρό, σε μία ποικιλία εκδοχών, έρχoνται για να αντικαταστήσουν τα αυστηρά, μονόχρωμα σύνολα του περασμένου χειμώνα.

O φετινός χειμώνας εμπνέεται από τα catwalks των σπουδαιότερων fashion houses, όπως η Stella McCartney, ο Μarc Jacobs, o οίκος Celine και Louis Vuitton, συνθέτοντας μία πανδαισία από καρό παλτό, jackets και πουκάμισα, ταρτάν jeans, φούστες και preppy φορέματα, αναδεικνύοντας τα plaid υφάσματα ως το απόλυτο must-have trend της σεζόν.

Tο καρό και το tartan, ως μία ενσάρκωση της σκοτσέζικης αισθητικής, με ένα αξιόλογο ιστορικό στην πορεία των fashion trends, έχει βιώσει αναρίθμητες βελτιώσεις και μετατροπές, κάνοντας την εμφάνισή του για το 2013 με ένα πιο grunge -και συγχρόνως ρομαντικό- attitude.

Κατά αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνεται ο νόμος πως τα γεωμετρικά σχήματα – στην εν λόγω περίπτωση το τετράγωνο – αποτελούν τους συνηθέστερους νικητές στη «μάχη» για τις επικρατέστερες εμμονές του κόσμου της μόδας.

ΠΗΓΗ: Marie Claire