Σφουγγάτο Σύρου

31

16/10/2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

8 κολοκυθάκια
λίγη τριμμένη φρυγανιά
8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πατάτα μικρή
6 αυγά
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια τυρί φέτα
αλάτι αναλογα με το ποσο αλμυρη ειναι η φετα
πιπέρι
1 φλυτζάνι άνιθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι μαίντανό ψιλοκομμένο

 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και την πατάτα και τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κολοκύθι να μαραθεί. Το αφήνουμε μετά σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πατάτα. Προσθέτουμε και το κολοκύθι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα μυρωδικά και την φέτα

Προσθέτουμε και τα κολοκύθια στα αυγά
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα να στρωθεί ομοιόμορφα παντού. Ρίχνουμε και λίγη φρυγανιά από πάνω
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.