Συνέδριο για την «Εξατομικευμένη Θεραπεία και Καινοτομία»

150

24/10/2013

Η συμβολή της εξατομικευμένης θεραπείας στην αναβάθμιση του επιπέδου περίθαλψης, στη βελτίωση των οικονομικών του ΕΣΥ, καθώς και στην πρόσβαση των ασθενών σε αποτελεσματικές και καινοτόμες εξετάσεις και φάρμακα, είναι μερικά από τα θέματα τα οποία θα τεθούν στο επίκεντρο του Συνεδρίου «Εξατομικευμένη Θεραπεία και Καινοτομία», που πραγματοποιείται την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς (Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου).

Το συνέδριο «Εξατομικευμένη Θεραπεία και Καινοτομία» αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση που για πρώτη φορά συντελείται στην Ελλάδα. Στόχος του συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι να φέρει στο προσκήνιο σημαντικές διεθνείς εξελίξεις, καθώς και όλα όσα τελούνται στη χώρα μας σε θεσμικό επίπεδο γύρω από την εξατομικευμένη θεραπεία. 

Παράλληλα, επιδιώκει να αναδείξει μια διεθνή πραγματικότητα: Ότι η εξατομικευμένη θεραπεία αποτελεί έναν τομέα ο οποίος μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς, όσο και για τους παρόχους υγείας, μειώνοντας σε κρατικό επίπεδο το κόστος θεραπείας και εξοικονομώντας περισσότερους οικονομικούς πόρους για τη Δημόσια Υγεία. 

Στο συνέδριο θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, οι:

 • ∆έσποινα Σανούδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Εργ. Φαρμακολογίας- Ιατρικής Σχολής Παν/μου Αθηνών
 • Χριστίνα Παπανικολάου, Γενική Γραμματέας ∆ημόσιας Υγείας
 • Νίκος Μανιαδάκης, Καθηγητής & ∆ιευθυντής Τομέα ∆ιοίκησης & Οργάνωσης Υγείας, ΕΣ∆Υ, Οικονομικά της Υγείας και ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων, BSc,
 • Ιωάννης Βλόντζος, Πρόεδρος & ∆ιευθύνων Σύμβουλος, Merck A.E., Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ, & Πρόεδρος της Ένωσης Βιοτεχνολογίας
 • Alexander Zehnder, ∆ιευθύνων Σύμβουλος της Roche
 • Iωάννα Γραικού, Αντιπρόεδρος «Άλμα Ζωής»
 • Χρήστος Χριστοδούλου, Παθολόγος-Ογκολόγος, Αν. ∆/ντής της Β’ Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan
 • Alicia Granados MD, PhD PH, Head of Evidence Definition/ Global Health Technology Assessment (HTA) , R&D, Global Medical Affairs, EVD, GENZYME
 • ∆ρ Κωνσταντίνος Σ. Μαμμάς, Συνεργάτης και Ερευνητής στο Τμήμα Παθολογικής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Τμήμα ∆ιαβητικού Ποδιού-Λαϊκό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών
 • ∆ημήτριος Τ. Μπούμπας, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Συνεργαζόμενος Ερευνητής Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ)
 • Dr. Thorsten S. Gutjahr – Head of Diagnostic Biomarkers, Roche Group

Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι δωρεάν για δημόσιους υπαλλήλους, ιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, υπάλληλους ερευνητικών κέντρων, φοιτητές και δημοσιογράφους. Παράλληλα, θα παραδίδονται πιστοποιητικά παρακολούθησης.

ΠΗΓΗ:in.gr