Στη στρατόσφαιρα με αερόστατο και 75.000 δολ.

127

24/10/2013

Δρομολόγια στη… στρατόσφαιρα ετοιμάζεται να εγκαινιάσει σε λίγο καιρό μια αμερικανική εταιρεία. Όχι όμως με κάποιο φουτουριστικό αεροσκάφος σαν της Virgin Galactic αλλά με αερόστατο. Θα είναι ένα ταξίδι πολύ πιο πάνω από τα σύννεφα σε απόσταση σχεδόν 30 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το αερόστατο που θα φθάνει μέχρι εκεί, θα μεταφέρει μια ειδική κάψουλα η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί έξι ανθρώπους.

Δύο χειριστές και τέσσερις επιβάτες. Το κόστος βέβαια του εισιτηρίου δεν θα είναι φθηνό: Θα κοστίζει περί τις 75.000 δολάρια. Μάλιστα, όπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters η Τζέιν Πόιντερ, πρόεδρος της εταιρείας World View Enterprises, η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες.

Η ίδια έκανε γνωστό ότι οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις με το αερόστατο θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες στην Αριζόνα. Ωστόσο, οι πρώτοι επιβάτες εκτιμάται ότι θα ζήσουν την συγκλονιστική αυτή εμπειρία ύστερα από περίπου τρία χρόνια, όταν το αερόστατο και η κάψουλα μεταφοράς θα έχουν τελειοποιηθεί.

Το ταξίδι στην στρατόσφαιρα θα διαρκεί δύο ώρες. Από τέτοιο ύψος, οι επιβάτες θα μπορούν να διακρίνουν την καμπυλότητα της Γης. Η αίσθηση που θα αποκομίζουν πετώντας τόσο ψηλά θα είναι πρωτόγνωρη και το ταξίδι θα μοιάζει ότι πραγματοποιείται στις παρυφές του διαστήματος.

ΠΗΓΗ: tanea.gr