Σουτζουκάκια σμυρναίικα με κριθαράκι

62

1/10/2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
Ένα κρεμμύδι
Δύο φέτες ψωμί
Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
250 γραμμάρια πράσινες ελιές
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Αλεύρι
Λάδι
2 κούπες κριθαράκι

Για τη σάλτσα
Δύο κουταλιές πολτό ντομάτας
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που έχουμε μουσκέψει και στραγγίσει.

Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Φτιάχνουμε την σάλτσα με τον πολτό της ντομάτας, μισό ποτήρι ελαιόλαδο, ζάχαρη και αλάτι και την βράζουμε ενώ ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Ζεματίζουμε τις ελιές, τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Στη συνέχεια βράζουμε το κριθαράκι με 2 ποτήρια νερό για 10 λεπτά σε μέτρια εστία και σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια.