Σε λίστα αναμονής 40 ασθενείς κάθε μέρα για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ

108

1/10/2013

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

(ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την ακύρωση των Υπουργικών Αποφάσεων «που συρρικνώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και θέτουν Υγειονομικό Προσωπικό σε Διαθεσιμότητα».

Όπως υποστηρίζει, με τις συγκεκριμένες προσβαλλόμενες Υπουργικές Αποφάσεις κατέβηκαν «ρολά» σε οκτώ Νοσοκομεία της Αττικής και Θεσσαλονίκης και εκδίδονται Νέοι Οργανισμοί στα Νοσοκομεία με κατάργηση 770 τμημάτων, χιλιάδων κλινών και οργανικών θέσεων. 

Η Ομοσπονδία καταφέρεται κατά «της κυβέρνησης των μνημονίων», κατηγορώντας πως «αντί να εξασφαλίσει δωρεάν πρόσβαση στις Υπηρεσίες για τους χρήστες θεσμοθετεί το ένα χαράτσι μετά τα άλλα (5ευρώ για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία, 25ευρώ για εισαγωγή) και δραστικά συρρικνώνει, υποχρηματοδοτεί τις λειτουργούντες Υπηρεσίες Υγείας».

«Ταυτόχρονα ο Υπουργός Υγείας με άλλες Υπουργικές Αποφάσεις έθεσε στη πυρά των διαθεσιμοτήτων 1.665 Υγειονομικούς, παρότι είναι πασιφανέστατες οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας και οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «τα Νοσοκομεία παρότι αποδεκατίστηκαν από προσωπικό με τις μνημονιακές πολιτικές (εργασιακή εφεδρεία, αθρόες συνταξιοδοτήσεις και μηδενικές προσλήψεις), ο Υπουργός Υγείας μεταχειρίζεται το υγειονομικό προσωπικό ως «πειραματόζωα» των διαθέσεων της τρόικας».