Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Ζαχάρως

112

23/10/2013

Τη μοναδική λύση στην οποία αποβλέπει ο δήμος Ζαχάρως για να απεγκλωβιστεί προσωρινά από το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων του, υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως. 

Σε συνεδρίασή του  αποφάσισε να να κηρύξει το δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως το τέλος του χρόνου, ζητώντας να συνεχίσει να εναποθέτει τα σκουπίδια του στο ΧΑΔΑ Αγίας Παρασκευής. Στο δημοτικό συμβούλιο παρευρέθηκαν κάτοικοι και φορείς της περιοχής και η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε ήπιο κλίμα, σύμφωνα με τοilialive.gr.

O δήμος Ζαχάρως υπέβαλλε το αίτημα προς την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να προωθηθεί προς την Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας με την ελπίδα ότι θα γίνει αποδεκτό από το Γενικό Γραμματέα Πάτροκλο Γεωργιάδη και εν συνεχεία θα δοθεί εντολή να υπογραφεί από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Καφύρα. 

Στο διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και που ενδεχόμενα μπορεί να πάρει και μια εβδομάδα, ο δήμος Ζαχάρως δεν θα κάνει αποκομιδή απορριμμάτων η οποία έτσι κι αλλιώς έχει σταματήσει εδώ και 8-9 μέρες. 

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια αρχίζει να γίνεται έντονο στην πόλη και στα χωριά του δήμου, αφού οι κάδοι έχουν ξεχειλίσει και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, φοβούμενοι ότι θα δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης μέχρι να δοθεί το πράσινο φως και να ξεκινήσει και πάλι η αποκομιδή.