Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κιμά

7

30/10/2013

Για 4-6 άτομα

1 κιλό χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
10 μεγάλες κόκκινες πιπεριές περίπου 1 κιλό
5 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
100 γραμμάρια βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ρύζι Arborio
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
500 γραμμάρια ντομάτες, τριμμένες
2 κουταλιές σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας τριμμένο κύμινο
2 κουταλιά της σούπας ξηρό θρούμπι
αλάτι

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
Πλένετε και καθαρίζετε τις πιπεριές εξωτερικά από τα σπόρια.
Ζεσταίνετε το λάδι και 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά και προσθέστε τον κιμά μαζί με τα μπαχαρικά.

Μαγειρεύουμε τον κιμά για 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του, σπάζοντας σε κομματάκια με μια κουτάλα. Προσθέστε το ρύζι στο μείγμα, τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τις  τριμμένες ντομάτας και 1 κούπα από το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να σιγοβράζει για 10-15 λεπτά  μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και να γεμίζετε με ένα κουτάλι τις πιπεριές.
Κλείνετε τις πιπεριές με τα καπάκια τους και τις βάζετε σε ένα ταψί, απλώνετε το λιωμένο βούτυρο μαζί με τις τριμμένες ντομάτες και ψήστε για 1 ώρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου στους 180 βαθμούς.