Οι σωστές σκιές για κάθε χρώμα ματιών

289

8/10/2013

Καστανά μάτια

Οι γυναίκες με καφέ χρώμα ματιών έχουν τις περισσότερες επιλογές στις σκιές αφού τους ταιριάζουν σχεδόν όλα τα χρώματα. “Μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια απόχρωση θέλουν. Από γήινες και ζεστές μπρονζέ μέχρι μπλε, πράσινες και μοβ” υποστηρίζει η Gravani. 

Πράσινα μάτια

Η απόχρωση της σέπιας, το μωβ και το ροζ χρώμα είναι ιδανικά για τα πράσινα μάτια αφού δημιουργούν μια υπέροχη αντίθεση. Καθημερινά και σε πιο casual εμφανίσεις ένα απαλό ροζ είναι η καλύτερη επιλογή. Για εντυπωσιακό αποτέλεσμα κατάλληλες είναι οι σκούρες μοβ ιριδίζουσες σκιές που δημιουργούν ένα δραματικό λουκ. 

Μπλε μάτια

Το μπλε χρώμα στα μάτια είναι ένας φυσικός ήρεμος τόνος που χρειάζεται ζεστές αποχρώσεις σκιών ώστε να τονιστούν όμορφα. “Μ αρέσει να χρησιμοποιώ γκρι-καφέ τόνους. Αποφεύγω τους γαλάζιους ή μπλε αφού αποσπούν το ενδιαφέρον από το φυσικό χρώμα των ματιών που είναι ούτως ή άλλως εντυπωσιακό ” λέει η make up artist Marina Gravani. Τα καλύτερα χρώματα είναι το χρυσό, το μπρονζέ, της σαμπάνιας, το μπεζ και το ροδακινί. Εναλλακτικά και για ένα απροσδόκητο λουκ απλώνουμε σκιές σε απαλό πορτοκαλί.

ΠΗΓH: Marie Claire