Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σε…γήπεδο ράγκμπι

103

23/10/2013

Σε ένα μεγάλο γήπεδο…ράγκμπι θα μετατραπεί η πλατεία Αριστοτέλους, καθώς το άθλημα θα παρουσιαστεί ανοιχτά στο κοινό την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπι που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2014.

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής παρουσίασης, που εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», θα πραγματοποιηθούν αγώνες ράγκμπι 7s όπου θα συμμετάσχουν η Εθνική Ομάδα Ράγκμπι ανδρών, η Εθνική γυναικών και σύλλογοι από ολόκληρη την Ελλάδα. Για τις ανάγκες του αθλήματος, ξεκινούν από σήμερα το πρωί (Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013) οι εργασίες επίστρωσης με χλοοτάπητα στην πλατεία Αριστοτέλους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι καθώς και εθελοντές αθλητές του ράγκμπι από ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2013, από τις 10.00 το πρωί, αθλητές του ράγκμπι θα βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους θα κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους και θα διδάξουν σε μικρά και μεγάλα παιδιά τις τεχνικές και τα μυστικά του αθλήματος με σκοπό να γίνει ευρύτερα γνωστό στο κοινό.
Είναι πολύ σημαντικό για τον αθλητικό κόσμο της πόλης να έρχεται σε επαφή και να γνωρίζει αθλήματα τα οποία δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο σημείωσε, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η πόλη μας ”φορά” αθλητική στολή στην κεντρική της πλατεία, δίνοντας έστω για λίγο μια άλλη διάσταση στον αστικό δημόσιο χώρο.

Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που αποτελεί ευγενική χορηγία του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, είναι να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το άθλημα του ράγκμπι, ενόψει και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2014 στην πόλη μας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν και παρακολουθήσουν αυτό το πραγματικά πολύ δυναμικό άθλημα που σε άλλες χώρες, όπως

Πηγή:parousiazw.gr

η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, είναι εξαιρετικά δημοφιλές».