ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Search

Η ανακύκλωση στο επίκεντρο της Ημέρας Θετικής Ενέργειας

163

24/10/2013

Την προστασία του περιβάλλοντος προώθησε αποτελεσματικά η εταιρεία Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο της φετινής Ημέρας Θετικής Ενέργειας Amita Motion.

Για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η περιβαλλοντική ενέργεια «Γεμίζουμε τον Πλανήτη με Θετική Ενέργεια», που ανέδειξε την ανακύκλωση ως την πλέον σημαντική περιβαλλοντική δράση της καθημερινότητας όλων μας.

Η Αmita Motion, για μια ακόμα χρονιά, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει για την αξία της ανακύκλωσης 60.000 νέους, που παρακολούθησαν την Ημέρα Θετικής Ενέργειας στην Αθήνα, τοποθετώντας ειδικά σηματοδοτημένους κάδους σε διάφορα σημεία του Ο.Α.Κ.Α. και προτρέποντας το κοινό, μέσω ενημερωτικών και διαδραστικών ενεργειών, να τους χρησιμοποιεί για την απόθεση των απορριμμάτων.

Τα αποτελέσματα, και φέτος, ήταν εντυπωσιακά, καθώς: 

– Συλλέχθηκαν 2,7 τόνοι απορριμμάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

– Ανακυκλώθηκε το 78% του όγκου των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν.

– Αντισταθμίστηκαν περίπου 38,6 τόνοι CO2, στηρίζοντας το έργο προστασίας κλίματος «Electricity from Biogas in Papua New Guinea», σε συνεργασία με το διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό myClimate.

Η διοργάνωση Ημέρα Θετικής Ενέργειας Amita Motion αποτελεί μια από τις πλέον φιλικές προς το περιβάλλον εκδηλώσεις μαζικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, καθώς κατά τα τελευταία χρόνια πετυχαίνει, διαρκώς, να μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα.