Αυγά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικο

66

8/10/2013

Υλικά

Για 2 άτομα

Φορμάκια κατάλληλα για φούρνο
2 μεγάλα αυγά φρέσκα
1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας εμπορίου
κόκκινο πιπέρι για γεύση
αλάτι και πιπέρι
2 λουκάνικα ψιλοκομμένα
φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Ψωμί

 

 

Εκτέλεση

Στο πάτο πυρίμαχου μπολ ρίχνουμε την ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα.
Βάζετε ένα ένα τα 2 σε κάθε πυρίμαχο μπολ. Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι.

Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και σερβίρουμε με ψωμί.