Ανακαλύπτοντας το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών»

196

4/10/2013

Ένα φεστιβάλ καλλιτεχνικής έκφρασης  με τίτλο «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» ξεκινά στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας από τις 9 έως 16 Οκτωβρίου με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων.

 Το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε μία ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη, ως τις πλατείες Καραϊσκάκη και Μεταξουργείου και ως τον σταθμό Λαρίσης, όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα, «μεταμορφώνεται» σε μία  γαλλική γειτονιά.

 Στο «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» ή αλλιώς «Petit Paris d” Athenes» θα παραβρεθούν 300 καλλιτέχνες αλλά και άνθρωποι του πνεύματος όπου θα πραγματοποιήσουν 30 παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις λόγου, εικαστικές εκθέσεις και άλλες δράσεις, με στόχο την αναγέννηση της περιοχής και αφιερώνοντας το φετινό φεστιβάλ στον Αλμπέρ Καμί για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

 Τέλος   για το φεστιβάλ έκανε δηλώσεις και ο υπεύθυνος του «Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου», Μάριος Στρόφαλης: «Επιχειρούμε να εμβολιάσουμε με σταθερές δόσεις πολιτιστικής έκφρασης αυτήν τη λαβωμένη γειτονιά του κέντρου ακόμα και μετά το φεστιβάλ, καθώς οι δράσεις του προγράμματος

«Το Μικρό Παρίσι της Αθήνας» θα συνεχίζονται σχεδόν κάθε μήνα για όλο τον χρόνο μέχρι το επόμενο φεστιβάλ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Εύη Γεράκη