Υγιεινά μπιφτέκια σολομού

6

2/9/2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

450 γραμμάρια καπνιστό σολομό
1/2 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μικρή πατάτα καθαρισμένη
1 μικρό χτυπημένο αυγό
αλάτι και πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Αφαιρέστε τα κόκαλα  από το σολομό και ψιλοκόβετε.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι  και ζεσταίνετε ελαφρά στο βούτυρο. Αφήστε το να κρυώσει.
Στη συνέχεια βράζετε  την πατάτα για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αρκετά και μετά πολτοποιείτε μέχρι να γίνει πουρές.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σολομό. Προσθέστε το κρεμμύδι, πουρέ πατάτας, χτυπημένο αυγό, αλάτι και πιπέρι.
Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μπιφτεκάκια. Ρυθμίζουμε το γκριλ του φούρνου στη μεσαία σκάλα θερμοκρασίας και τοποθετούμε τη σχάρα στην τρίτη σκάλα του φούρνου. Αλείφουμε τη σχάρα με λίγο βούτυρο ή λάδι και βάζουμε πάνω τα μπιφτέκια. Ψήνουμε για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες.