Το βαρύ κατηγορητήριο για τη Χ.Α

391

28/9/2013

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε το εισαγγελικόπόρισμα που στοιχειοθετεί το αδίκημα τηςσύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για 32 συλλήψεις (έξι βουλευτές και 26 στελέχη).

Στο εννέα σελίδων πόρισμα γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όπως έγινε γνωστό, στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος αναφέρονται περιστατικά, που “δένουν” τη βασική κατηγορία, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία εστιάζει το πόρισμα του αντεισαγγελέα του ΑΠ.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν σε 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο Ν. Δένδιας.

Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του “ξεπλύματος βρώμικου χρήματος” και τηςδωροδοκίας.

Ως εκ τούτου η έρευνα θα προχωρήσει και στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κατά πληροφορίες πάνω από 30.

Σημειώνεται ότι στο πόρισμα Βουρλιώτη, στο οποίο περιγράφεται μεταξύ άλλων η δομή της οργάνωσης της Χ.Α., ο επικεφαλής του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκος, περιγράφεται ως “Φύρερ πριντς” (πρίγκιπας Φύρερ) αποδίδοντάς του την ιδιότητα του διευθύνοντος της οργάνωσης.

Ως υπαρχηγός της οργάνωσης Χρυσής Αυγής φέρεται ο βουλευτής της Χ.Α. Χρ. Παππάς, σύμφωνα με το πόρισμα.

Επιπλέον, “φωτογραφίζονται” και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.