Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ΑΜΕΑ

169

24/9/2013

Την ταλαιπωρία τους για να λάβουν την βεβαίωση που δικαιούνται για την αναπηρία τους, από την υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, καταγγέλλουν ασφαλισμένοι. 

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, μετά τα προβλήματα που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, η συγκεκριμένη επιτροπή συνήλθε την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να εξετάσει δεκάδες ασφαλισμένους οι οποίοι περιμένουν την βεβαίωση για την πάθηση που έχουν. 

Βάσει των καταγγελιών όμως, αν και συνολικά επρόκειτο να εξεταστούν 27 άτομα, τελικά από την επιτροπή πέρασαν μόλις 11, αφού οι υπόλοιποι δεν είχαν ειδοποιηθεί. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρξαν περιπτώσεις ασθενών που έπρεπε να μετακινηθούν από νησί του νομού για να περάσουν από την συγκεκριμένη υγειονομική επιτροπή, όμως ουδέποτε ήρθαν αφού ουδέποτε ενημερώθηκαν για την ημέρα και την ημερομηνία που βρισκόταν το ΚΕΠΑ στη Ρόδο! 

Οι ασφαλισμένοι αυτοί θα πρέπει πλέον να περιμένουν όσο διάστημα απαιτηθεί προκειμένου να συνεδριάσει εκ νέου η υγειονομική επιτροπή για να εξετάσουν τις περιπτώσεις τους. 

Πάντως ακόμη και αυτοί που εξετάστηκαν για να βεβαιωθεί το ποσοστό αναπηρίας τους καταγγέλλουν τη συμπεριφορά ορισμένων από τα μέλη της επιτροπής, ως απαράδεκτη, αφού δεν δίστασαν να κριτικάρουν ακόμη και τις οδηγίες που έχουν δώσει θεράποντες γιατροί στους ασθενείς.