Συνέδριο για τα «ΜΜΕ και τη Δημόσια Υγεία» στο στο Ίδρυμα Ευγενίδου

199

30/9/2013

«Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: ΜΜΕ και Δημόσια Υγεία» είναι το θέμα του συνεδρίου που διοργανώνεται την Πέμπτη 3 Οτκωβρίου 2013, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με στόχο την ανάλυση του ρόλου των επιστημόνων, αλλά και των δημοσιογράφων στην απλούστευση και διάχυση της επιστημονικής γνώσης.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εκπρόσωποι τριών σημαντικών κλάδων, της Υγείας, της Παιδείας και της Ενημέρωσης, κάθονται στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν σοβαρά τη σχέση των Μέσων Ενημέρωσης με τη Δημόσια Υγεία, ανοίγοντας έναν ουσιαστικό διάλογο για ζητήματα που βρίσκονται πλέον στην κορυφή της επικαιρότητας: τον Κίνδυνο, τον Φόβο, τα διατροφικά σκάνδαλα, τους επικίνδυνους ιούς και μικρόβια, την οικονομική καταστροφή.

Το συνέδριο πραγματοποιείται από τον Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τα τμήματα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, καθώς και το περιοδικό Health Daily. Tελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Μέσων και Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας. 

Το συνέδριο απευθύνεται σε όσους σχεδιάζουν και υλοποιούν πολιτικές υγείας, στον ιατρικό, φαρμακευτικό και νοσηλευτικό κλάδο, στον ακαδημαϊκό χώρο και εν γένει τον χώρο της εκπαίδευσης. Επίσης, το συνέδριο απευθύνεται στους δημοσιογράφους και ειδικότερα στους δημοσιογράφους Υγείας, καθώς και όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν άμεσα για θέματα Υγείας και ΜΜΕ.

Πηγή:in.gr