Νέα φόρμουλα φαρμάκου για τον καρκίνο του μαστού

184

2/9/2013

Υποδόρια χορήγηση

Μια νέα φόρμουλα του φαρμάκου Herceptin για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού ενέκριναν οι ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος Roche.

Με τη νέα αυτή φόρμουλα το φάρμακο χορηγείται υποδoρίως εντός δύο έως πέντε λεπτών, έναντι 30 με 90 λεπτών για την καθιερωμένη θεραπεία που λαμβάνεται ενδοφλεβίως, ανακοίνωσε ο όμιλος που εδρεύει στη Βασιλεία.

Η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση αφορά τη θεραπεία στο πρώιμο και προχωρημένο στάδιο του HER2-θετικού καρκίνου του μαστού, μιας επιθετικής μορφής του καρκίνου του μαστού.

Το Herceptin είναι ένα από τα πολύ σημαντικά φάρμακα της Roche. Στους πρώτους έξι μήνες του έτους, οι πωλήσεις του φαρμάκου αυτού ανήλθαν σε 3,08 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (2,5 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η απόφαση της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης βασίζεται στα δεδομένα μελέτης, της λεγόμενης HannaH, που έδειξε ότι η υποδόρια χορήγηση του Herceptin έχει όμοια δραστικότητα με αυτήν της ενδοφλέβιας χορήγησης.

Ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος τόνισε ότι η νέα αυτή φόρμουλα επιτρέπει στις ασθενείς να παραμένουν λιγότερο χρόνο στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ιατρική έρευνα, όταν μια φυσιολογική ζωή για τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού προφυλάσσεται, αυτό μπορεί συμβάλει στη βελτίωση της ευεξίας τους, υπογράμμισε η Roche.