Λαβράκι στο φούρνο με πατάτες

6

3/9/2013

Υλικά

Για 2 άτομα

1 κιλό λαβράκι
3 κιλά χοντρό αλάτι
4-5 πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, βρασμένες με τη φλούδα
1 ξερό κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
100 ml ελαιόλαδο
6 ντοματίνια
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

 

 

Εκτέλεση

Αφήνουμε το λαβράκι με τα λέπια και απλώς καθαρίζουμε τα εντόσθια και το ξεπλένουμε στο νερό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Έπειτα σε ένα ταψί μέσα στο οποίο χωράει ολόκληρο το λαβράκι, στρώνουμε μια λαδόκολλα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 3 κιλά χοντρό αλάτι και τα βρέχουμε με νερό. Στρώνουμε το μισό αλάτι πάνω στη λαδόκολλα και βάζουμε το λαβράκι πάνω του.

Τότε το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλάτι και το “χτίζουμε” καλά ώστε να μην υπάρχουν κενά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε και το κρεμμύδι σε ροδέλες και το βάζουμε μαζί με τις πατάτες.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και τα ντοματίνια. Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε. Το ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά. Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε το ψάρι.