Ισχυρός σεισμός στο Πακιστάν – Τουλάχιστον 30 νεκροί

212

24/9/2013

Ένας ισχυρός σεισμός 7,8 βαθμών σημειώθηκε σε μια απομακρυσμένη και αραιοκατοικημένη περιοχή του δυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο USGS. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάρα πολλά σπίτια καταστράφηκαν. 

Σύμφωνα με τον Άμπντουλ Κάντος, αντιπρόεδρο της συνέλευσης του Μπαλουτσιστάν, 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην φτωχή περιοχή Αουάραν, στην οποία τουλάχιστον το 30% των σπιτιών καταστράφηκε επίσης από τον ισχυρό σεισμό.

O σεισμός σημειώθηκε στις 16:29 τοπική ώρα (14:29 ώρα Ελλάδος) σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την πόλη Χούζνταρ, στην πακιστανική επαρχία Μπαλουτσιστάν και είχε εστιακό βάθος περίπου 15 χιλιομέτρων, σύμφωνα επίσης με την αμερικανική και την πακιστανική μετεωρολογική υπηρεσία.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Geo μετέδωσε ότι ορισμένα σπίτια στην περιοχή αυτή υπέστησαν ζημιές.

Ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός στις μεγάλες πόλεις του νοτίου Πακιστάν, όπως το Καράτσι, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, αλλά και έως την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, όπου κουνήθηκαν κτίρια, σύμφωνα με το Ρόιτερς. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να βγουν από τα κτίρια στο Καράτσι, φοβούμενοι μετασεισμούς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Dunya.

«Ήταν ένας ισχυρός σεισμός. Ήταν ένας μεγάλος σεισμός, αναμένουμε μετασεισμούς», δήλωσε στο GEO ο επικεφαλής της πακιστανικής σεισμολογικής υπηρεσίας Ζάχιντ Ράφι. Ωστόσο, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε μια απομακρυσμένη και αραιοκατοικημένη ορεινή περιοχή του Μπαλουτσιστάν, όπου δεν υπάρχουν σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Τον περασμένο Απρίλιο, ένας ισχυρός σεισμός στο ανατολικό Ιράν είχε προκαλέσει τον θάνατο 41 ανθρώπων, οι 40 από τους οποίους έχασαν την ζωή τους σε μια μικρή πακιστανική πόλη της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν, στην μεθόριο με το Ιράν.

Πηγή:real.gr