« Η Ελλάδα είναι το σύνθημα»

117

16/9/2013

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου η χώρας μας τιμάται στο Λονδίνο σε μία εκδήλωση με τίτλο: « η Ελλάδα είναι το σύνθημα» που στόχο έχει να  αναδείξει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό .

Η τιμητική αυτή γιορτή για την χώρα μας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Σάουθ Μπανκ(Southbank) του Λονδίνου. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος η Βικτώρια Χίσλοπ, η ιστορικός Μπέθανι Χιούζ, ο ανταποκριτής του ΒΒCΠολ Μείσον καθώς επίσης και πολλοί άλλοι Έλληνες καλλιτέχνες.

Η Μπέθανι Χιούζ είναι αυτή η οποία θα ανοίξει την εκδήλωση μιλώντας για την Ελένη της Τροίας και την σχέση των Ελλήνων του τότε και του σήμερα.

Η Ελληνίδα ποιήτρια, Κατερίνα Ηλιοπούλου μαζί με τους Διονύση Καψάλη και Βασίλη Αμανατίδη θα διαβάσουν και θα συζητήσουν για τη σύγχρονη ελληνική ποίηση, ενώ η Βικτόρια Χίσλοπ η οποία είναι γνωστή για τα μυθιστορήματα « Το Νησί» και «Το Νήμα»  έχοντας  πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, θα μιλήσει για τη σύγχρονη λογοτεχνία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συγγραφείς σε μια χώρα που οι πωλήσεις των βιβλίων έχουν μεγάλη αρνητική τάση.

Στη συζήτηση αυτή θα συμμετέχουν η Ιωάννα Καρυστιάνη και ο Αλέξης Σταμάτης.

 

Τέλος, η ηθοποιός Κατερίνα Βρανά, η οποία διαπρέπει στην Αγγλία, θα ανέβει στη σκηνή για σταντ-απ κόμεντι.

 

Επιμέλεια: Εύη Γεράκη