Εγκαίνια με αισιοδοξία στην 78η ΔΕΘ

197

8/9/2013

Από το βήμα τις Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης μίλησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εχθές κάνοντας αισιόδοξες δηλώσεις προς τον ελληνικό λαό μιλώντας για ανάκαμψη το 2014 στον τομέα της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε συγκεκριμένα «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η χώρα αφήνει πίσω οριστικά το χθες. Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα, δεν αντέχει άλλη μετρολογία η χώρα. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η χώρα αφήνει πίσω οριστικά το χθες. Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα, δεν αντέχει άλλη μετρολογία η χώρα».

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε ανοικτά και για την αστάθεια της χώρας μας λέγοντας: «πριν ένα χρόνο η Ελλάδα ήταν πηγή αστάθειας για την Ευρώπη, ενώ σήμερα η Ελλάδα είναι μοναδική νησίδα σταθερότητας σε μια όλο και πιο ασταθή περιοχή. «Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, είναι άξονας σταθεροποίησης θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό αν είχαμε βγει από το ευρώ και γινόμασταν κράτος – παρίας; Θα ξανακάνουμε την Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και πιο υπολογίσιμη».

Φυσικά αναφέρθηκε και σους φόρους πληρωμών που καλείται φέτος ο ελληνικός λαός να πληρώσει: «Μόνο φέτος θα συμβεί αυτό, θα ελαφρύνουμε την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Στόχος να πληρώνουν όλοι από λίγα. στόχος μας είναι ο ενιαίος φόρος για τις επιχειρήσεις με συντελεστή 15%».

Έτσι τα εγκαίνια της 78ης  ΔΕΘ άφησαν ένα αρκετά αισιόδοξο κλίμα για τους πολίτες βασιζόμενοι πάντα στα όσα δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Εύη Γεράκη