Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών

173

17/9/2013

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και φέτος μαθητές στα Χανιά, στο πλαίσιο της λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου ξένων γλωσσών που υλοποιούν από κοινού ο δήμος και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών.

Η πρωτοβουλία αφορά παιδιά οικογενειών που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, ενώ τα κριτήρια επιλογής θα είναι κοινωνικά και οικονομικά. Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει την Τετάρτη και θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ η επιλογή των παιδιών θα γίνει από ειδική επιτροπή.

«Με τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στηρίζουμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους» δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης υπογράφοντας σήμερα, με την πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Ελένη Βλαζάκη, το πρωτόκολλο συνεργασίας δήμου και συλλόγου.

Όπως δήλωσε η κα Βλαζάκη, «τα παιδιά που θα επιλεγούν θα ενταχθούν σε κανονικά τμήματα, ώστε να αποφευχθεί ο στιγματισμός, ενώ ο τελικός αριθμός των παιδιών που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων που θα κατατεθούν».

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσούλα Χατζηδάκη, πέρυσι δωρεάν μαθήματα είχαν παρακολουθήσει 81 παιδιά.