Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις προσφέρει το Νοσοκομείο «Αρεταίειο»

154

23/9/2013

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αντισύλληψης (26/9), το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αρεταίειο» θα προσφέρει δωρεάν σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, γυναικολογική εξέταση, εξέταση μαστού και εξέταση κατά Παπανικολάου από το εξειδικευμένο προσωπικό της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και Τετάρτη 24 και 25 Σεπτεμβρίου, 2013 και ώρα 09.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες:  Αρεταίειο Νοσοκομείο, Βασ. Σοφίας 76, 11528. Τηλ: 210 7217835, 210 7286353, Fax: 210 7233330, e-mail: geocre@aretaieio.uoa.gr.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι ένα μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Κλινικής να προστατέψει την υγεία της γυναίκας και απευθύνεται στις γυναίκες και τις οικογένειές τους, αλλά και στα παιδιά, τα οποία από νωρίς πρέπει να γνωρίζουν θέματα αγωγής υγείας και διαφυλικών σχέσεων.

«Η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων», σημειώνει ο διευθυντής της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς. «Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τις πρόσφατες ιατρικές οδηγίες με στόχο την επίτευξη της καλής υγείας που χρειάζονται», υπογραμμίζει.

Εξάλλου, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όλο και περισσότερες πια Ελληνίδες δεν έχουν την προληπτική ιατρική φροντίδα που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς, να αποφευχθεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση μιας νόσου, να ζήσουν καλά και να αποδώσουν στην ζωή τους. Ωστόσο με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης και το σύστημα υγείας της χώρας μας να καλύπτει εξετάσεις που εστιάζουν σε υπηρεσίες πρόληψης, όπως: η εξέταση κατά Παπανικολάου, η ψηφιακή μαστογραφία, κ.λπ. Επιπλέον με την αύξηση των Ελληνίδων που έχουν πρόσβαση στην προληπτική ιατρική φροντίδα θα μειωθεί και το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας.

Πηγή:in.gr