Διατηρώντας την πολιτιστική μας κληρονομία.

201

26/9/2013

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς ξεκινούν  στα Μουσεία όλης της χώρας  με εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, διαλέξεις προβολές και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους την Παρασκευή 27 και το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και της Ευρωπαϊκής  Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, πραγματοποιείται αυτό το πρόγραμμα- το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό θεσμό στον τομέα του πολιτισμού, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την συντήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομίας.

 Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα από το 1994, ενώ από το 2003 συμμετέχουν και οι 50 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού.

Η χώρα μας κάθε χρόνο αφιερώνει την Παρασκευή σε μαθητές προκειμένου να βιώσουν με ξεχωριστές εκδηλώσεις την αξία του πολιτισμού μας.

 Για την φετινή διοργάνωση ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος  έκανε τις εξής δηλώσεις: «Από την εποχή του Ξενίου Διός ο πολιτισμός και ο τουρισμός ήταν και παραμένουν δυο έννοιες με απόλυτη συνάφεια για εμάς τους Έλληνες», Εορτάζοντας διαδοχικά, σε ένα τριήμερο, την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μουσεία σε όλη τη χώρα μάς καλούν να θαυμάσουμε τους θησαυρούς τους, να παρακολουθήσουμε ξεναγήσεις, προβολές, διαλέξεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, να συναντήσουμε τους αρχαιολόγους και τους άλλους επιστήμονες που έχουν αφοσιωθεί στην προστασία και την προβολή των μνημείων μας. Στην ουσία, να συναντήσουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας και ότι μας ενώνει».

Το Σάββατο η είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη.

Επιμέλεια: Εύη Γεράκη