ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Search

Έρχεται το 9ο φεστιβάλ «REWORKS»

166

19/9/2013

Τρεις μέρες γεμάτες με ήχους σύγχρονης μουσικής  ξεκινούν για τους Θεσσαλονικείς από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης εν όψει   του 9ου  φεστιβάλ  «REWORKS».

Το «REWORKS» είναι το  7ο καλύτερο φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβριο σύμφωνα με τον αμερικανικό – βρετανικό οδηγό «Resident Advisor». Έτσι  επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μεταφέροντας το μήνυμα «We define our future…».

Το μότο αυτό («Ορίζουμε το μέλλον μας…») που ακολουθεί το φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια δεν είναι τυχαίο. Όπως εξηγεί ο κ. Διόλατζης, «υπήρξαν στιγμές που ήρθαμε στα όριά μας, όταν για παράδειγμα το 2011 λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα είχαμε 500 ακυρώσεις από το εξωτερικό, αναρωτηθήκαμε αν αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια.

Τελικά, οι εμπνευστές του «REWORKS», όλοι άνθρωποι που γράφουν και παίζουν μουσική, δεν το έβαλαν κάτω κι αποφάσισαν να φτιάξουν οι ίδιοι το μέλλον τους μέσα από τη δράση. «Το μήνυμα που στέλνουμε είναι σήμερα πιο απαραίτητο από ποτέ για τον κάθε έναν από εμάς» επισημαίνει ο κ. Διόλατζης.

Φέτος το «REWORKS» έρχεται στην Θεσσαλονίκη ξεκινώντας με ένα streetparty  δωρεάν για το κοινό, στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Ζεύξιδος από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. «Αυτή τη βραδιά οι καλλιτέχνες της πόλης παίζουν για την πόλη. Είναι η δεύτερη χρονιά που λόγω κρίσης καθιερώνουμε το free stage. Πέρυσι, στην αρχή είχαμε 300 άτομα, όσο όμως προχωρούσε η βραδιά έγιναν 3.000» λέει χαρακτηριστικά στο «Βήμα» ο κ. Αναστάσιος Διόλατζης.

 

Οι χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ εκτός από το free stage, είναι οι εξής: Παρασκευή 20.9 / Σάββατο 21.9: Πολυχώρος Μύλος, Αγ. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη. Κυριακή 22.9: The MET Hotel Rooftop, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη

Για να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων επισκεφθείτε:

http://www.reworks.gr/2013/view_site.asp?mcid=2&cid=11&scid=43#

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Εύη Γεράκη