Ένα οδοντιατρείο με δωρεάν πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη

244

17/9/2013

Ένα οδοντιατρείο διαφορετικό από τα άλλα λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά οδοντιάτρων της πόλης, οι οποίοι έχουν βρεθεί ήδη δίπλα σε 160 πολίτες που υπέφεραν αλλά αδυνατούσαν να διαθέσουν έστω και λίγα ευρώ για την υγεία των δοντιών τους.

Το κοινωνικό οδοντιατρείο «Δέσποινα Παπαδημητρίου» εδρεύει στην οδό Δαναΐδων 9, στην περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας, σύντομα όμως όσοι χρειαστεί να περάσουν το κατώφλι του θα πρέπει να κατευθύνονται στην Παπαρρηγοπούλου 7, όπου θα μετακομίσει, σύμφωνα με το agelioforos.gr.

Στη στέγη όπου φιλοξενείται προς το παρόν, οδοντίατροι – μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) με ευαισθησία και αλληλεγγύη εργάζονται ανώνυμα, αθόρυβα και χωρίς αμοιβή, για να ανακουφίσουν τις κοινωνικές τάξεις που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Η πρωτοβουλία ανθρωπιάς καρποφόρησε χάρη στη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης και του Οδοντιατρικού Συλλόγου και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ).

«Οι εθελοντές οδοντίατροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τον περασμένο Απρίλιο. Είναι μια κοινωνική προσφορά σε πολίτες που είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι. Η ζήτηση είναι μεγάλη και οι ενδιαφερόμενοι εξυπηρετούνται με ραντεβού, τις καθημερινές στις 11- 1. Αυτό το διάστημα το οδοντιατρείο παραμένει ακόμη κλειστό, λόγω καλοκαιριού, αλλά θα ανοίξει σύντομα», τονίζει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Δεβλιώτης.

Όπως προσθέτει ο Κωνσταντίνος Καλαντίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, το κοινωνικό οδοντιατρείο στελεχώνεται από περίπου 30 εθελοντές οδοντιάτρους, οι οποίοι έχουν εξετάσει τουλάχιστον 160 άπορους πολίτες, προσφέροντας κυρίως θεραπευτικές πράξεις, όπως εξαγωγές, απονευρώσεις, σφραγίσματα και περιοδοντικές εργασίες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέτουν αίτηση, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν ότι είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι και με εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ, ενώ για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310/523.166.