ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Search

Σε πύρινο κλοιό το Sun Valley στις ΗΠΑ

421

20/8/2013

Απομακρύνθηκαν 2.200 κάτοικοι

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν 1.200 πυροσβέστες στην περιοχή του Sun Valley στο Αϊντάχο των ΗΠΑ όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά. Η φωτιά απειλεί περισσότερα από 2.000 σπίτια στην περιοχή, όπου πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ έχουν εξοχικές κατοικίες.

Η φωτιά έχει κάψει, περισσότερα από 42.000 εκτάρια βλάστησης ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να ελέγξουν μόνο το 8%, από τα μέτωπά της, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα Inciweb, που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις πυρκαγιές.

Οι αρχές διέταξαν την απομάκρυνση 2.200 κατοικιών σε μια περιοχή όπου πολλά κινηματογραφικά αστέρια, όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Μπρους Γουίλις, ο Τομ Χανκς και ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους έχουν σπίτια, καθώς εκεί βρίσκεται ένα δημοφιλές θέρετρο χειμερινών διακοπών με πίστες για σκι.

Οι κλιματολογικές συνθήκες, που επικρατούσαν τη Δευτέρα, με υψηλές θερμοκρασίες 33 βαθμών Κελσίου και συνεχείς ισχυρούς ανέμους, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται από το ορεινό ανάγλυφο και την δύσκολη πρόσβαση, στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά, εξηγεί το ΑΜΠΕ. 

Η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα όταν ένα αυτοκίνητο έπιασε φωτιά σε ένα κοντινό αυτοκινητόδρομο. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.