Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τις… διακοπές

151

8/8/2013

Τι πρέπει να προσέξετε στον ήλιο, τη θάλασσα και την πισίνα

Οι διακοπές είναι ό,τι καλύτερο για να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε αλλά για τα μαλλιά σας είναι ό,τι χειρότερο!

Το αλάτι της θάλασσας και η ζέστη ανοίγουν τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα ο ήλιος να ξεθωριάζει το χρώμα, να δημιουργείται ψαλίδα, να αφυδατώνονται ‘Ετσι η τρίχα αδυνατίζει, τα μαλλιά γίνονται αδύναμα και θαμπά. Το χλώριο της πισίνας λόγω της χημικής του σύνθεσης λειτουργεί όπως το ντεκαπάζ στα μαλλιά. Ξεθωριάζει, αλλοιώνει το χρώμα και σπάει την τρίχα. Επιπλέον, στα πολύ ανοιχτά βαμμένα μαλλιά προκαλεί χημική αντίδραση με το χρώμα και τα πρασινίζει. Δείτε πως θα τα προστατέψετε από τη ζέστη, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας.

Τι να κάνετε στη θάλασσα

Πιάνετε τα τα μαλλιά σας κότσο ώστε να μην ταλαιπωρούνται από τον αέρα και την σκόνη.

Φοράτε καπέλο. Επιλέξτε πάνινα ή ψάθινα καπέλα έτσι ώστε να μην ζεσταίνεστε και να αναπνέει η τρίχα.

Ξεπλένετε τα μαλλιά από το αλάτι με καθαρό νερό αμέσως μόλις βγαίνετε από την θάλασσα.

Βάζετε ειδικό αντηλιακό λάδι για τα μαλλιά ειδικά αν είναι βαμμένα, έχετε κάνει ντεκαπάζ ξανθό ή τα έχετε βάψει με πολύ έντονο χρώμα.

Χρησιμοποιείτε ένα λάδι ή σέρουμ μαλλιών προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μαλλιών σας. To λάδι μαλλιών εφαρμόζεται κυρίως σε στεγνά μαλλιά πριν το λούσιμο, από τη μέση του μήκους και κάτω. Αναδομεί και αναπλάθει την τρίχα ενώ προστατεύει το χρώμα. Το serum μαλλιών εφαρμόζεται κυρίως στις ρίζες των μαλλιών με απαλό μασάζ ενώ στις άκρες αποτρέπει το φριζάρισμα και κάνει τα μαλλιά στιλπνά και λεία.

Τι να κάνετε στην πισίνα

Φοράτε σκουφί. Αν έχετε πολύ ανοιχτά βαμμένα μαλλιά ή πολύ έντονες αποχρώσεις όπως κόκκινο, μαύρο, μπλε κτλ. προστατέψτε το χρώμα τους φορώντας σκουφάκι κολύμβησης.

Ξεπλένετε καλά τα μαλλιά σας μετά το κολύμπι. Όπως και στη θάλασσα τα λάδια μαλλιών είναι απαραίτητα πριν και μετά από κάθε βουτιά.

Το μυστικό

Δεν έχετε αντηλιακό προϊόν; Απλωσέ τους ένα κοινό κοντίσιονερ, πιάστε τα σε μια χαλαρή αλογουρά και είστε έτοιμες. Επίσης για να αποφύγετε το πρασίνισμα των μαλλιών μετά την πισίνα ξεπλένετε τα μαλλιά σας με σόδα ή ανθρακούχο νερό όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Πηγή: omorfamystika.gr