Πιείτε περισσότερο νερό και χάστε περισσότερα κιλά

329

19/8/2013

Τα άτομα που πίνουν πολύ νερό όταν κάνουν δίαιτα χάνουν περισσότερα κιλά, σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυποThe American Journal of Clinical Nutrition.Η Δρ Ρεμπέκα Μουκελμπάουερ και οι συνεργάτες της στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Βερολίνου και το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου «Charité» μελέτησαν όλες τις διαθέσιμες έρευνες στην επιστημονική βιβλιογραφία για το σωματικό βάρος και την κατανάλωση νερού. 

Τελικά εντόπισαν επτά που πληρούσαν τα επιστημονικά κριτήρια. Τρεις εξ αυτών είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αυξημένη κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της δίαιτας, συσχετιζόταν με μεγαλύτερη απώλεια βάρους. 

Μια μελέτη έδειξε ότι οι μεσήλικοι και ηλικιωμένοι που έπιναν δύο φλιτζάνια νερό πριν το γεύμα έχαναν κατά μέσο όρο 1,8 κιλά περισσότερα από εκείνους που δεν έπιναν επιπλέον νερό. 

Επίσης μια άλλη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που αύξησαν την κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της δίαιτας έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνες που έπιναν λιγότερο από ένα λίτρο την ημέρα. 

Αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πως το νερό επηρεάζει την απώλεια βάρους οι ερευνητές εικάζουν ότι το νερό αναστέλλει το αίσθημα της πείνας. Ωστόσο, πιστεύουν ότι η κατανάλωση νερού αυξάνει την δαπάνη ενέργειας του σώματος, την λεγόμενη «επαγόμενη από το νερό θερμογένεση». 

Σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες οι ενήλικοι θα πρέπει να πίνουν μεταξύ 2,7 και 3,7 λίτρα νερό την ημέρα, περιλαμβανομένων και των υγρών που προέρχονται από τα τρόφιμα και τα αναψυκτικά/ροφήματα.

ΠΗΓΗ:in.gr