Ομελέτα με ζαμπόν και καλαμπόκι

41

28/8/2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

100 γραμμάρια κομμένο ζαμπόν σε κύβους
1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε 5-6 ροδέλες
4 αυγά χτυπημένα
45 ml γλυκό κρασί
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
30 ml ελαιόλαδο
1 συσκευασία καλαμπόκι κονσέρβα σουρωμένη
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και βράζουμε για 25 λεπτά.
Όταν βράσουν τις κόβουμε σε κύβους.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τις πατάτες και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος.
Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το καλαμπόκι και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες.
Σε 3-4 λεπτά, η ομελέτα, θα αρχίσει να πήζει, τότε τη γυρίζουμε και ρίχνουμε το ζαμπόν, την πιπεριά.
Την αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε την ομελέτα γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.