Ερχεται το βιάγκρα για γυναίκες

101

26/8/2013

Κάποιες αισθάνονται «ζουμερές», άλλες «πιο σέξι από ποτέ», ενώ αρκετές υποστηρίζουν ότι μέσα σε λίγες ημέρες είχαν περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες από όσες είχαν τους τελευταίους μήνες – αν όχι τα τελευταία χρόνια… Το «ροζ» χάπι φαίνεται πως είναι αποτελεσματικό και δεν αποκλείεται έως το 2016 να κυκλοφορεί στην αγορά. Σύμφωνα με τους αμερικανούς γιατρούς που διεξάγουν τις κλινικές δοκιμές, «τα χάπια του πόθου», αποτελεσματικά και ακίνδυνα όπως τονίζουν, θα βρουν πολύ σύντομα τον δρόμο τους προς τα – αμερικανικά – φαρμακεία προκειμένου να θεραπεύσουν ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα γένους θηλυκού: την έλλειψη της ερωτικής επιθυμίας.
«Οι κλινικές δοκιμές πάνω στο Flibanserin αλλά και στο Lybrido και το Lybridos δείχνουν ότι τα συγκεκριμένα χάπια είναι δραστικά», διαβεβαιώνει στη «Λιμπερασιόν» ο ψυχολόγος Λέοναρντ Ντερογκάτις, διευθυντής ενός φαρμακευτικού κέντρου στο προάστιο της Βαλτιμόρης. «Είναι πολύ πιθανό να εγκριθούν πολύ σύντομα από τον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA). Και η υποδοχή που τους επιφυλάσσει το γυναικείο φύλο αναμένεται να είναι ενθουσιώδης!» προβλέπει.
Εντός του προσεχούς μήνα, o FDA θα έχει αποφασίσει για την τύχη τουλάχιστον του Flibanserin, ενός φαρμάκου το οποίο απορρίφθηκε μεν το 2010, αλλά στις τελευταίες έρευνες έδειξε να λειτουργεί αποτελεσματικά, σύμφωνα πάντα με τον δρα Ντερογκάτις. Οσο για το Lybrido και το Lybridos, δύο συγγενή φάρμακα εκ των οποίων το πρώτο προορίζεται για τις γυναίκες που στερούνται ερωτικής επιθυμίας ενώ το δεύτερο για εκείνες που απέχουν από το σεξ λόγω άγχους ή άλλων συμπλεγμάτων, χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι νέες κλινικές δοκιμές.
Το βέβαιο μέχρι στιγμής είναι ότι τα πρώτα «αποτελέσματα είναι πολύ θετικά», επισημαίνει από την πλευρά του και ο γιατρός Αντριου Γκολντστάιν, διευθυντής ενός κέντρου για αιδοιοκολπικές διαταραχές στην Ουάσιγκτον. «Ορισμένες ασθενείς μού εξηγούν ότι χάρη στο Lybrido απλώς δεν λένε “όχι όταν τις προσεγγίζουν ερωτικά οι παρτενέρ τους», υποστηρίζει. Και όπως δείχνουν οι αριθμοί, είναι πολλές οι γυναίκες που λένε «όχι».
«Περίπου το 30% των γυναικών δεν έχει ερωτική διάθεση, ενώ ένα 10 με 12% πάσχει από έλλειψη της λίμπιντο», επισημαίνει ο Ντερογκάτις. «Πολλές ασθενείς μου χάνουν την ερωτική τους διάθεση συνήθως μετά το δεύτερο παιδί. “Προτιμώ να διαβάσω ένα βιβλίο ή να κάνω γιόγκα”, μου λένε». Το άλλοτε πρόβλημα της σεξουαλικής ευχαρίστησης έχει παραχωρήσει τη θέση του στη λεγόμενη Διαταραχή της Υποδραστήριας Σεξουαλικής Επιθυμίας.
Πνιγμένη όλη την ημέρα μέσα στις υποχρεώσεις της ως εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών, η Λιν, 44 ετών, είναι ένα κλασικό παράδειγμα Αμερικανίδας που πάσχει από το συγκεκριμένο σύνδρομο. «Αγαπώ πολύ τον σύζυγό μου και απολαμβάνω τις σεξουαλικές μας επαφές», αποκαλύπτει. «Οταν όμως με πλησιάζει το βράδυ, έπειτα από μια τόσο φορτωμένη ημέρα, το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι είναι το σεξ. Το μόνο που θέλω είναι να κοιμηθώ». 

Επειτα από παρότρυνση των φιλενάδων της, η Λιν αποφάσισε να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές. Δεν είδε όμως καμία αλλαγή στην ερωτική της διάθεση. Και αν στην αρχή το θεωρούσε φυσιολογικό, τώρα έχει αρχίσει να ανησυχεί. Το μόνο που δεν γνωρίζει η Λιν είναι ότι οι ερευνητές τής χορήγησαν ψευδοφάρμακα…

ΠΗΓΗ: tanea.gr