7ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη!

52

3/7/2013

Στη διάρκεια των 10 ημερών, οι συμμετέχοντες με την υποστήριξη έμπειρων εκπαιδευτών με αναπηρία, και υποστηρικτικού προσωπικού, εκπαιδεύονται σε τεχνικές για την βελτίωση της αυτονομίας σε δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, όπως:

• Τεχνικές χειρισμού αναπηρικού καθίσματος
• Τεχνικές μεταφοράς από και προς το αναπηρικό κάθισμα (αυτοκίνητο, κρεβάτι, τουαλέτα, πάτωμα)
• Τεχνικές εκτέλεσης δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής (ντύσιμο στο κρεβάτι ή στην καρέκλα, φαγητό, μπάνιο, τουαλέτα)
• Προσαρμογή αναπηρικού καθίσματος

 

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν διάφορες προσαρμοσμένες αθλητικές δραστηριότητες.

 

Στο 7ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη θα λάβουν μέρος 25 συμμετέχοντες με, με παραπληγία / τετραπληγία καθώς και ακρωτηριασμό κάτω άκρων.

 

Κόστος
Το κόστος φέτος θα είναι ιδιαιτέρως χαμηλό και θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες. Στόχος όλων των προγραμμάτων της Άλλης Όψης είναι το οικονομικό κόστος να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα συμμετοχής. Για το λόγο πάντα αναζητούμε δωρεές και χορηγίες που μπορούν να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους.

 

Διαμονή
Οι συμμετέχοντες, οι εκπαιδευτές και το υποστηρικτικό προσωπικό μένουν μαζί ανά 3 ως 6 σε δωμάτια του ξενοδοχείου. Καθένα από τα δωμάτια διαθέτει τη δική του τουαλέτα, ντουζ, και θέρμανση. Σε κάθε δωμάτιο διαμένει τουλάχιστον ένα άτομο από την ομάδα των εκπαιδευτών και του υποστηρικτικού προσωπικού.

 

Ποιούς Να Φέρω Μαζί Μου;
Έλα μόνος/ μόνη σου! Οι συγγενείς ή οι φίλοι μπορούν να σε επισκεφτούν σε συγκεκριμένη ημέρα. Το υποστηρικτικό προσωπικό και οι εκπαιδευτές θα σου παρέχουν όση βοήθεια χρειαστείς, μέρα και νύχτα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της «Άλλης Όψης» μπορείτε να διαβάσετε στο http://alli-opsi.gr/ekp-programma-gen-plirofories/

 

Δηλώσεις Συμμετοχής
 

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν χρήστες χειροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου με παραπληγία ή τετραπληγία λόγω βλάβης στο Νωτιαίο Μυελό και ακρωτηριασμό κάτω άκρων, άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το πότε απέκτησαν την αναπηρία.

 

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή μέχρι τις 15 Αυγούστου τηλεφωνικά στο 6942499216 (Βίκυ Παντελή) και στο 6936174917 (Γεωργία Φύκα) ή με email στο [email protected]. Κατέβασε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το 7ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος