Σφυρίδα λαδολέμωνο

7

11/7/2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα κομμένα σε κύβους
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
350 γραμμάρια σφυρίδα
1/2 κούπα λάδι
3 μέτριες πατάτες μισοβρασμένες, κομμένες σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
 

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Ρίχνουμε το μισό μαϊντανό, τον άνηθο και τις πατάτες και τα σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, τα τοποθετούμε, χωρίς το ζουμί, σε αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε από πάνω το ψάρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα από το λεμόνι, το τζίντζερ, το καρότο κομμένο σε κύβους, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τον άνηθο.

Αλείφουμε με το αυγό το αλουμινόχαρτο, γύρω από τη γέμιση, για να μην κολλάει. Ρίχνουμε το λάδι και λίγο κρασί, το κλείνουμε και το βάζουμε στο φούρνο στο πρόγραμμα με αέρα. Το ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, στους 200 βαθμούς.