Πατάτες ογκρατέν

5

10/7/2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 αυγό
κασέρι ή γκούντα τριμμένο ή σε φέτες
μπέικον σε κομματάκια
αλάτι-πιπέρι
5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ

 

 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις στρώνουμε τις πατάτες σε ταψάκι νούμερο 27. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το γκούντα και το μπέικον.

Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες. Τέλος πασπαλίζουμε με τυρί τσένταρ και  ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.