Παπαρδέλες με σάλτσα μανιταριών

158

8/7/2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 συσκευασία παπαρδέλες
1/3 κούπας λάδι
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1/2 κούπας λευκό κρασί
500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι,πιπέρι
τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα

 

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και
να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Συνεχίζοντας σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτετε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα.

Στη συνέχεια βράζουμε τις παπαρδέλες σε καυτό νερό για 6-7 λεπτά.
Μοιράζουμε σε πιάτα,περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών στις παπαρδέλες και σερβίρετε.
Ταιριάζει απίστευτα με μακαρόνια στο φούρνο με τυρί.