Παγκάσιους πανέ

34

19/7/2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Τέσσερα φιλέτα ψαριού (παγκάσιους ή γλώσσα )
Ένα αυγό
Μισό φλιτζάνι αλεύρι
Μισό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Ένα κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

 

Εκτέλεση

Αφού ξεπαγώσουμε τα φιλέτα παγκάσιους, τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βουτάμε στο αυγό, που έχουμε χτυπήσει και στη συνέχεια τα περνάμε από το αλεύρι, τη φρυγανιά και το μοσχοκάρυδο.

Αφήνουμε τα φιλέτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Σερβίρουμε με λεμόνι.