Κινδύνεψε με πνιγμό από τόνο 100 κιλών

284

26/7/2013

Τη γλίτωσε ο ψαράς, ο τόνος όχι- δείτε φωτογραφίες

Τυχερός θα πρέπει να νιώθει ο 54χρονος ψαράς Anthony Wichman από τη Χαβάη αφού είναι ακόμα ζωντανός παρά το σκληρό «τετ α τετ« που είχε με έναν κιτρινόπτερο τόνο 105 κιλών.

Ο άνδρας ψάρευε στα ανοιχτά του νησιού Kauai και είχε καταφέρει έπειτα από μία ώρα, να βγάλει το ψάρι στο σκάφος του. Αλλά εκείνο δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη και πήδηξε ξανά μέσα στη θάλασσα, παρασύροντας μαζί του και τον 54χρονο καθώς η πετονιά, που ήταν αγκιστρωμένη στον τόνο, είχε μπερδευτεί στον αστράγαλό του.

«Ξαφνικά τινάχτηκε με δύναμη και με πήρε μαζί του στο νερό. Είπα στον εαυτό μου ‘αυτό είναι’. Αν συνέχιζε να με τραβάει δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα»., περιέγραψε ο ψαράς στο ABC News.

Ο τόνος τράβηξε τον Wichman κάτω από το νερό και την ώρα που εκείνος δεν είχε πια αναπνοή, σταμάτησε να κολυμπάει. Τότε ο ψαράς κατάφερε να βγει στην επιφάνεια και να πιαστεί από το αναποδογυρισμένο σκάφος του. Για καλή του τύχη το αδιάβροχο κινητό του δούλευε ακόμα κι έτσι κάλεσε πρώτα την κόρη του και μετά τις πρώτες βοήθειες.

Άμεσα έφτασε ελικόπτερο με διασώστες.

Εκτός από ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι, εκεί που ήταν μπερδεμένη η πετονιά, ο 54χρονος δεν είχε πάθει κάτι άλλο.

Η κόρη του Wichman, Anuhea, είπε πως ο πατέρας της πίστευε πως θα πεθάνει. «Αλλά σκεφτόταν την οικογένειά του, τον εγγονό του- το γιο μου. Αυτό ήταν το κίνητρό του, έπρεπε να επιβιώσει», δήλωσε.

Σύμφωνα με την ίδια, είχε προλάβει να καρφώσει το καμάκι μία φορά στη ράχη του ψαριού και μετά μέσα στο μάτι του.
Αυτό το χτύπημα ήταν που έκανε τον τόνο να τιναχτεί και να βουτήξει στο νερό.

Όταν όλα τελείωσαν αίσια- για τον Wichman αλλά όχι για τον τόνο…- ο ψαράς άφησε το ψάρι, που ήταν ακόμα δεμένο με την πετονιά, στους φίλους του, οι οποίοι το πούλησαν έναντι 1400 δολαρίων.

Ωστόσο η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων «People for the Ethical Treatment of Animals» απευθύνθηκε στον ψαρά ζητώντας του να σταματήσει το ψάρεμα λόγω του πόνου που προκαλεί στα ζώα του νερού.

«Σας καλούμε να αξιοποιήσετε την περιπέτειά σας αυτή σαν ευκαιρία για να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση του όντος που προσπαθήσατε να σκοτώσετε και να σκεφτείτε την αξία της ζωής του και της ζωής άλλων όντων σαν κι αυτό», έγραψε ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Dan Mathews.

«Όσο τρομακτικό ήταν για σας σχεδόν να σας πνίξει ο τόνος, σκεφτείτε πόσο τρομακτικό και επώδυνο ήταν και για εκείνος που σκοτώθηκε έπειτα από δική σας ενέργεια, να του καρφώσετε το καμάκι στη ράχη και το μάτι ενώ ασφυκτιούσε αφού ήταν έξω από το νερό. Με όλο το σεβασμό, σας καλούμε να κοιτάξετε μέσα στην ψυχή σας και να εγκαταλείψετε το ψάρεμα για πάντα».