Κινδυνεύει με λουκέτο το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

154

9/7/2013

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, με 101 χρόνια λειτουργίας, κινδυνεύει με «λουκέτο», αφού η κρατική επιχορήγηση έχει κολλήσει μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Περιφέρειας, όπως αναφέρει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί κατά το 1/3 μέσα σε 2 χρόνια με συνέπεια το πρόγραμμα ανοιχτής προστασίας και το νηπιαγωγείο να έχουν συρρικνωθεί και στο ίδρυμα να λειτουργεί ουσιαστικά μόνο το κέντρο φιλοξενίας.

Επίσης, όπως προσθέτει η εφημερίδα, οι ελλείψεις στα αναλώσιμα είναι μεγάλες, όπως και τα χρέη στις ΔΕΚΟ και στους προμηθευτές, οι δε εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 6 μήνες.

Ποιο είναι το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο σήμερα φιλοξενεί 28 παιδιά λαϊκών οικογενειών που λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και την τροφή στα παιδιά τους.

Ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1912 ως Ορφανοτροφείο για τα παιδιά θυμάτων πολέμου. Στηρίχτηκε από χορηγίες και από κρατική επιχορήγηση από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Σήμερα, λειτουργεί ως ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΝΠΙΔ), επιχορηγούμενο από το υπουργείο Υγείας μέσω της Περιφέρειας Αττικής. Εχει παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά, ανάμεσά τους και μερικές δεκάδες παιδιά σε «κλειστό πρόγραμμα» που μένουν δηλαδή εκεί και τους παρέχεται, πέρα από τη διαπαιδαγώγηση και πλήρης φροντίδα για όλες τις βιοτικές τους ανάγκες.

 

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ