Μοσχάρι με σάλτσα γιαουρτιού

26

3\6\13

Υλικά:

 

Για 2-4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι
Λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι πιπέρι
2 κόκκινες πιπεριές
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
αλάτι
250 γραμμάρια Στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Λαχταριστό και ζουμερό μοσχαράκι μαγειρεμένο με γιαούρτι

Κόβετε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σωτάρετε το κρεμμύδι. Πασπαλίζετε το κρέας με το αλάτι και το πιπέρι και το σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι. Το αφήνετε σε μέτρια φωτιά για δέκα περίπου λεπτά.
Βγάζετε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις ντομάτες, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για περίπου 1 ½ ώρα.
Σε ένα μπολ διαλύετε το αλεύρι με δύο κουταλιές της σούπας νερό, προσθέτετε το Στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύετε.

Παίρνετε λίγο ζωμό από το φαγητό και τον προσθέτετε στο μείγμα γιαουρτιού και αλευριού. Όλο μαζί μετά το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Μπορείτε να σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.