Τips για ηλιοκαμένο δέρμα

169

10/6/2013

Όταν μιλάμε για καλοκαίρι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι το τέλεια μαυρισμένο δέρμα. Όταν όμως αποφεύγετε γενικά την ηλιοθεραπεία και δεν έχετε χρόνο ή δεν προλάβατε να αγοράσετε ένα self tanner τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips:

1. Το ελαφρύ μακιγιάζ είναι σημαντικό για ένα ηλιοκαμένο καλοκαιρινό look. Απλώστε στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ μια ενυδατική με χρώμα ή BB κρέμα, με ένα τόνο πιο σκούρο από το δέρμα σας. Απλώστε την κρέμα ομοιόμορφα και παντού ώστε το αποτέλεσμα να είναι ωραίο.

2. Ένα bronzer είναι επίσης η λύση για να έχετε όμορφο ηλιοκαμένο χρώμα στο δέρμα σας. Το καλό με τις πούδρες bronzer είναι ότι απλώνονται εύκολα και στο σώμα, το κακό είναι ότι πρέπει να επιλέξετε την σωστή για εσάς απόχρωση.

Δεν ταιριάζουν όλα τα bronzer σε όλα τα δέρματα. Προτιμήστε στις αρχές του καλοκαιριού να χρησιμοποιήσετε ένα – το πολύ δυο τόνους πιο σκούρο χρώμα από το φυσικό σας.

3. Χρησιμοποιήστε πιο έντονα χρώματα bronzer μόνο στα σημεία που «χτυπάει» ο ήλιος, δηλαδή μύτη, μέτωπο, ζυγωματικά και πηγούνι. Προσέξτε όμως, πρέπει να κάνετε πολύ απαλές πινελιές για να έχετε όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα.

4. Χρησιμοποιήστε γήινες αποχρώσεις σε σκιές ματιών, ρουζ και κραγιόν. Αποφύγετε τα πολύ φωτεινά χρώματα γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αντιαισθητικό.

5. Αν δεν έχετε χρόνο στην καθημερινότητα σας να κάνετε ένα κανονικό self tan, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα self tan που σταδιακά, σε μερικές μέρες προσφέρουν ηλιοκαμένο δέρμα. Οι κρέμες αυτές δεν έχουν χρώμα, είναι σαν κανονικές ενυδατικές σώματος, όμως το αποτέλεσμα που προσφέρουν είναι φυσικό και κομψό.

Πηγή:jenny.gr