Στην Κέρκυρα ο «Ιπποκράτης» για δωρεάν παιδιατρικές εξετάσεις

182

19/6/2013

Ξεκίνησε πρόσφατα και θα διαρκέσει  έως και τις 26 Ιουνίου το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα βρίσκεται στο Δήμο Κέρκυρας και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά του νησιού.

Εν τω μεταξύ με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Κινητής Οδοντιατρικής και Παιδιατρικής Μονάδας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Δήμο Δράμας, όπου το διάστημα 3 – 13 Ιουνίου επισκέφθηκε νηπιαγωγεία και ιδρύματα πραγματοποιώντας προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε 837 παιδιά.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.
Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 10.784 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι και τη Δράμα.
Για το 2013 ο στόχος είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.