Λαζάνια με μελιτζάνα και φέτα

194

11/6/2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα λαζάνια
50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
αλάτι , πιπέρι
1 κουτί λαζάνια
4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη

Για τη σάλτσα
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια

 

 

Εκτέλεση

Για τα λαζάνια
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό βράζουμε τα λαζάνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά.
Έπειτα σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε μετά τις μελιτζάνες και τις σταφίδες ανακατεύουμε για λίγο.
Μόλις μισό κρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Για τη σάλτσα ντομάτας
Σε πλατιά κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει πολύ καλά, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 10 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Η σάλτσα μας σε αυτή την περίπτωση θέλουμε να έχει υγρά ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο.
Αποσύρουμε από την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δυόσμο.

Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Προσθέτουμε το μέιγμα γέμισης. Συνεχίζουμε με λαζάνια, γέμιση, λαζάνια, λίγη σάλτσα, παρμεζάνα και τελειώνουμε με την φέτα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.