«Αυτά δεν έγιναν ούτε στη δικτατορία»

92

12/6/2013

Μας θυμίζει τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου, σχολιάζει η Le Monde

Κανείς δεν περίμενε ένα τέτοιο λουκέτο, τόσο αιφνίδιο, με τέτοιο τρόπο” σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Με τη χαρακτηριστική φωτογραφία μιας μαύρης οθόνης με το σήμα «no signal», και τον τίτλο «Κλείσιμο ΕΡΤ: τέτοια δεν είδαμε ούτε στη δικτατορία», αναφέρει ότι το κλείσιμο ενός κρατικού καναλιού είναι κάτι πρωτοφανές.

Η Le Monde αναγνωρίζει ότι η ΕΡΤ χρηματοδοτούνταν από τους πολίτες και είχε χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης αλλά «με μεγάλο σεβασμό και συμβολή στον κλάδο του πολιτισμού».

Δίνει δε και μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα από το εσωτερικό «στους διαδρόμους επικρατεί λήθαργος, οι παρουσιαστές μακιγιάρουν για να καλύψουν τα μάτια τους που στάζουν από την κούραση».

«Μόνον στο διάδρομο που οδηγεί στο γραφείο του εκπροσώπου των εργαζομένων, Παναγιώτη Καλφαγιάννη ακούγονται ομηρικοί καυγάδες που τραντάζουν τους τοίχους. Ακόμη και οι δικοί του τον κατηγορούν ότι δεν τους προστάτευσε», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Ενώ παρομοιάζει την ελληνική κυβέρνηση με «μια κυβέρνηση που θυμίζει τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου, μόνο που έχει εκλεγεί από το λαό».