Το «μπότοξ για τα μαλλιά» μειώνει την τριχόπτωση στις γυναίκες

104

7\5\13

Μια πρωτεΐνη ψαριών που αφθονεί στην διατροφή των Εσκιμώων της Γροιλανδίας μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να καταπολεμήσουν την τριχόπτωση, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 72 εθελόντριες οι οποίες είχαν τριχόπτωση λόγω στρες, κακής διατροφής ή ορμονικών προβλημάτων διαπίστωσαν πως όσες πήραν την πρωτεΐνη με τη μορφή διατροφικού συμπληρώματος παρουσίασαν σημαντική μείωση της τριχόπτωσης μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Το συμπλήρωμα περιέχει την πρωτεΐνη AminoMar C. Οι μισές εθελόντριες έπαιρναν καθημερινά την πρωτεΐνη αυτή, ενώ οι άλλες μισές έπαιρναν μια ανενεργό ουσία (ψευδοφάρμακο).

Οι γυναίκες που έπαιρναν την πρωτεΐνη AminoMar C παρουσίασαν μείωση της τριχόπτωσης κατά 20% μέσα σε 3 μήνες, ενώ έπειτα από 6 μήνες είχαν πάχυνση των μαλλιών τους κατά 7%.

Το συμπλήρωμα, που προωθείται από τους παρασκευαστές του ως το «μπότοξ για τα μαλλιά», φαίνεται ότι αντιστρέφει τη λέπτυνση και ευθραυστότητα των μαλλιών.

«Στην βιομηχανία της τριχόπτωσης, στην οποία το σχεδόν 99% των προϊόντων είναι εντελώς αναποτελεσματικά, η μελέτη αυτή αποτελεί ενθαρρυντική εξέλιξη», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Γκλάινις Ρέινα Έιμπλον, επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA).

«Τα ευρήματά μας δείχνουν μια στατιστικά σημαντική βελτίωση στην ομάδα που έλαβε την πρωτεΐνη και μπορεί να έχουμε στα χέρια μας την πρώτη ισχυρή έρευνα που δείχνει ανάπτυξη των μαλλιών στις γυναίκες σχετιζόμενη με τη λήψη ενός διατροφικού συμπληρώματος», πρόσθεσε.

Η μελέτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία που παράγει το συμπλήρωμα με την πρωτεΐνη AminoMar C, παρουσιάσθηκε στο Παγκόσμια Συνέδριο Έρευνας των Μαλλιών που διεξήχθη στο Εδιμβούργο, ενώ θα δημοσιευθεί εντός του μηνός στην επιθεώρηση «Journal o fInvestigative Dermatology».

Την πρωτεΐνη AminoMar C εντόπισε σκανδιναβός δερματολόγος, ο οποίος μελετούσε τους Ινουϊτες της Γροιλανδίας και παρατήρησε πόσο πυκνά, υγιή μαλλιά είχαν.

Πηγή:tanea.gr